Online in 1 dag, hoe?

Het lijkt inderdaad onwerkelijk, maar na die éne workshopdag is je website online.
In een groepje van maximaal 6 personen en twee coaches, gaan we aan de slag.
Zorg wel dat je jouw foto’s en teksten al klaar hebt, want dat kunnen wij helaas niet voor je invullen.
Zelf weet je namelijk het beste wat je jouw klanten wil vertellen.
Wij zetten de basiswebsite al voor je klaar en samen worden de teksten en foto’s toegevoegd, zodat je leert hoe je straks je site moet onderhouden en updaten.

 In ‘Tips&Trucs’ kun je precies lezen wat je nodig hebt en hoe je jezelf goed kunt voorbereiden op de “bootcamp”.

 

Hoe ziet de dag eruit?

De dag begint om 9.00 uur en om 17.00 uur is jouw website klaar.

 • Introductie
  09.00 uur Introductie, kennismaking met een kopje koffie/thee.
  De dagindeling wordt besproken en je krijgt een korte rondleiding zodat je de rest van de dag je weg kan vinden.
 • Rond 9.30uur gaan we voorbereidingen treffen voor de dag, zoals het aansluiten van laptops en zorgen dat iedereen online is. Je hebt vooraf aan de cursus al je domeinnaam doorgegeven of door ons laten registreren, dus we hebben WordPress al voor je geïnstalleerd.
 • om 10.00 uur gaan we aan de slag. Eerst met een korte inleiding en uitleg over WordPress en Divi, maar je zal zien dat we al heel snel bezig zijn om je eerste pagina vorm te geven.
 • om 12.30 uur is er lunchpauze. Tegen die tijd zijn alle pagina’s aangemaakt, is je menu klaar en zal je Homepage er al aardig uitzien. 
  Er staat een eenvoudige lunch klaar bestaande uit koffie/thee en broodjes. Mocht je liever je eigen lunch mee willen nemen, dan kan dat natuurlijk ook.
 • Na de lunch, om 13.00 uur, gaan we weer verder en zullen we je laten zien hoe je bijv. plugins kunt toevoegen aan je site, om wat extra functionaliteit te creëren.
  Mensen die een webshop willen, kunnen zich aanmelden voor een extra sessie, waarin we Woocommerce toevoegen, toelichten hoe je je instellingen moet doen en hoe je jouw producten kunt toevoegen. Hiervoor kun je vooraf of op de dag zelf inschrijven.
  Je zult zien dat er dus na de pauze wat meer individueel gewerkt wordt en minder klassikaal.
 • Tussendoor kun je gerust even een kopje koffie halen, maar probeer niet te veel te missen, want we zullen  geregeld  informatie geven die voor jou van belang kan zijn.
 • Om 17.00 uur zal je basiswebsite qua opmaak klaar zijn en kan hij écht online. Als je jouw teksten nog niet klaar hebt en je wil de website op een later tijdstip live zetten, dan kan dat ook. 
  De Website is voorzien van een “under construction” pagina, die je zelf aan en uit kunt zetten als je aan je website wilt werken, dus je bepaalt zelf wanneer de website écht online gaat.
  Natuurlijk zul je hem thuis verder gaan invullen en fine tunen qua teksten en eventueel artikelen, maar je hebt dan genoeg kennis om dit zelf te doen. 
 • Mocht je toch nog hulp nodig hebben achteraf, dan bieden wij ook extra middagen aan waarop je met jouw laptop langs kan komen voor wat extra hulp.

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.