Vindbaarheid

De vindbaarheid van een website kan men verbeteren, oftewel de website zoekmachinevriendelijk te maken.
Met een duur woord noemen ze dat “Zoekmachine optimalisatie”.
Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het optimaliseren van websites, zodat ze makkelijker gelezen kunnen worden door zoekmachines zoals Google, Bing en ja, welke zijn er eigenlijk nog meer.
Overigens wordt Bing ons opgedrongen omdat je deze zoekmachine maar moeilijk kan verwijderen van Windows installaties.
Mocht u voor duurzaam en groen zijn dan is Encosie wellicht een geschikt zoekmachine zijn. Deze zoekmachine verlangt dat u een voor elke zoekopdracht een boom plant. Het idee is vooruitstrevend maar om mijn tuin in een bos te veranderen is niet echt mijn wens.

Om uw website vindbaar te maken is het zaak dat uw website zoekmachinevriendelijk zijn en uw teksten moeten informatief en natuurlijk zijn.
Zoekmachines hebben snel in de gaten of u hen probeert te manipuleren. Wanneer u in een alinea meer dan 3 keer uw product noemt, dan kan dat een negatieve uitwerking hebben op uw vindbaarheid. Ook het doorgeven van uw link naar een collega hoeft helemaal net goed uit te pakken.
Wanneer u collega in witgoed zit en op zijn website wordt een link vermeld naar psychiatery, dan is de relevantie zoek en krijgt u mnpunten vooral wanneer u ook een link plaatst op uw website. Niet doen.

Wij adviseren de organische manier.
Dat houdt in dat uw website wordt aangemeld bij diverse zoekmachines en dat u de content informatief houdt
Dan klimt u langzaam omhoog in de zoekresultaten en zakt niet snel weer weg.

WordPress websites zijn zoekmachinevriendelijk en er zijn gratis plugins die u op een solide manier vindbaar kunnen maken

Informeer naar ondersteuning hierin, stuur ons een mail.