Beveiligen

WordPress komt regelmatig met nieuwe updates.
Is het belangrijk WordPress naar de nieuwste versie up te daten?

 

Open source

Aangezien WordPress open source is, kan iedereen de broncode bestuderen. Dit betekent ook dat hackers hier toegang toe hebben en manieren vinden om in te breken in websites. Iedere keer dat een beveiligingsprobleem is gemeld, werkt het WordPress team aan een update die het probleem verhelpt.

Kwetsbaar

Naast verbeterde functies en snelheid is de allerbelangrijkste reden om je WordPress up to date te houden de veiligheid van je website.

Door níet de nieuwste versie van WordPress geïnstalleerd te hebben, heb je een bekend beveiligingsprobleem en ben je kwetsbaar voor hackers.

Veilig

Om ervoor te zorgen dat je veilig bent van beveiligingsproblemen moet je er dus voor zorgen dat je altijd de laatste versie van WordPress hebt geinstalleerd.

Up to date

Niet alleen WordPress, ook plugins kunnen worden misbruikt door internet piraten. Je moet er hierom ook voor zorgen dat al je plugins en thema’s altijd up-to-date zijn.
LET OP: Zorg ervoor dat je altijd een backup maakt van je database en je website voordat je gaat updaten.

Aangezien André naast zijn ICT activiteiten ook DPO er is (Data Protection Officer) kan hij je alles vertellen over beveiliging van je website en bedrijfsdata.